Peste 50 de ani de pionierat DENSO

Întrucât industria auto a prins aripi în domeniul vehiculelor electrice, vă propunem o incursiune la începutul istoriei DENSO cu vehiculele electrice acum mai bine de o jumătate de secol, fiind încă de pe atunci cu un pas înaintea industriei.

DENSO a început ca subsidiară Toyota Motor Co., Ltd. în timpul recesiunii economice de după cel de-al Doilea Război Mondial. Având în vedere că industria auto era în impas și nevoia este mama invenției, specialistul în piese auto și-a propus să creeze ceva unic pentru a atinge succesul de care se bucură acum. Reinventându-se ca inovator auto, compania s-a orientat înspre dezvoltarea de tehnologii și piese auto complexe, prosperând rapid în industrie.

Având un fler pentru inovație și dorință să contribuie la o societate mai bună, inginerii DENSO au reușit să dezvolte prima mașină electrică – „DENSO-GO”. Conceptul a constituit prima treaptă spre succesul fulminant înregistrat de DENSO și a rămas ca model de construcție pentru multe vehicule electronice moderne.

fabrica-Denso-go

Planul pentru rularea efectivă a unui vehicul electric era în lucru în octombrie 1949. Conceptul final era o creație cu adevărat unică, propulsată de un motor de curent continuu în locul motorului de curent alternativ mai uzual; mașina era prevăzută cu o cutie de viteze în patru trepte și o tehnologie complexă care devansa cu mult vehiculele similare contemporane.

Prototipul putea parcurge 195 km cu un plin, o distanță impresionantă comparativ cu distanțele parcurse de vehiculele electrice din ziua de astăzi, după mai mult de șase decenii. Cincizeci de mașini electrice DENSO au fost puse în circulație în Japonia în iulie 1950 și au circulat fără probleme în special în regiunea Tokyo. Cu o viteză maximă de 43 km/h, erau doar cu puțin mai lente decât vehiculele alimentate cu cărbune mai răspândite sau decât corespondentele lor mai scumpe din SUA, reprezentând o alternativă fezabilă.

Deși conceptul „DENSO-GO” a rămas un simplu concept, acesta a constituit o victorie tehnologică tangibilă, o afirmare a previziunii tehnologice DENSO, asigurând statutul companiei ca inovator auto în ascensiune.

Mai mult, „DENSO-GO” a servit drept o declarație a angajamentului de a furniza produse creative și de calitate în beneficiul sectorului auto în particular și al societății în general. În acest sens, conceptul a pus fundamentul dezideratelor DENSO: să își asume cele mai grandioase provocări în orice circumstanțe și să găsească soluții inovative.

Programul de pionioerat DENSO a continuat să contribuie la dezvoltarea energiilor alternative în industria auto, furnizând în primul rând soluția ultra-ecologică reprezentată de Toyota Mirai, propulsată cu hidrogen. Componentele DENSO asigură mai multe funcții cheie ale mașinii, în special sistemul de comandă VE, sistemul de climă, sistemul de alimentare cu aer și instalația de hidrogen. Componentele individuale includ senzorii de temperatură și de presiune, unitatea de control a alimentării cu hidrogen și transmițătorul de raze infraroșii care comunică cu stația de hidrogen.

Denso Go Upgraded

Gigantul auto a acumulat o experiență vastă, și are în continuare un impact major în industria auto și tehnologică; spectrul său larg de premiere mondiale începe cu primul încărcător auto pentru telefoane celulare și continuă cu codul QR.

Cu peste 151.000 de angajați în mai mult de 200 de locații din Japonia, America de Nord, Europa, Asia, America de Sud și Africa, compania japoneză produce tehnologii și produse revoluționare care salvează vieți, oferă siguranță și amprente de carbon reduse.