DENSO îmbunătățește senzorii din interiorul vehiculului pentru a spori siguranța pietonilor

Tehnologia destinată sporirii siguranței pietonilor și prevenirii accidentelor rutiere pe timp de noapte a fost dezvoltată după ce DENSO a anunțat că a înregistrat progrese semnificative la senzorii vizuali din interiorul vehiculului.
Senzori -denso -siguranta -pietoni
  • DENSO îmbunătățește senzorii vizuali Sony pentru a ajuta recunoașterea pietonilor pe timp de noapte
  • Noi senzori vizuali dezvoltați cel puțin la nivelul standardelor NCAP viitoare
  • DENSO facilitează instalarea senzorilor vizuali și oferă o rezistență superioară la căldură și vibrații
  • Dezvoltarea celei mai noi inovații pentru pachetul de proiecte DENSO de sisteme de tip pilot automat

Senzorii din interiorul vehiculului se utilizează pentru a identifica liniile albe de pe șosele și obiectele din față, iar dezvoltarea continuă de către DENSO a sistemelor avansate de asistență a șoferilor (Advanced Driver Assistant Systems - ADAS) a reprezentat o inovație în ceea ce privește capacitatea senzorilor de a detecta pietonii chiar și pe timp de noapte.

Pentru a evalua capacitatea de evitare a coliziunii, noul program de evaluare a vehiculelor (NCAP), are în vedere includerea pietonilor nocturni în standardele sale de evaluare a siguranței pentru sistemele automate de frânare, deoarece în accidentele rutiere pe timp de noapte sunt deseori implicați pietoni, acestea având urmări grave. Senzorii vizuali nou-dezvoltați vor ajuta la respectarea și chiar depășirea cerințelor de securitate care vor apărea în viitor, precum și la reducerea frecvenței coliziunilor pe timp de noapte.

Activitățile de dezvoltare ale DENSO s-au intensificat după începerea colaborării cu Sony Semiconductor Solutions. Sony deține cea mia mare cotă pe piața mondială a senzorilor vizuali, fabricând senzori vizuali cu un grad ridicat de sensibilitate, utilizați camere digitale, telefoane smartphone şi alte articole electronice casnice, permițând camerelor să capteze imagini clare ale obiectelor, chiar și pe timp de noapte.

DENSO a îmbunătățit calitatea senzorilor vizuali produși de Sony în sensul ușurinței de instalare, rezistenței la căldură și vibrații, pentru a fi utilizați în senzori vizuali care se montează în interiorul vehiculelor. Cu ajutorul procesoarelor de semnale vizuale (ISP-uri) produse de Sony, DENSO a redus zgomotul și a optimizat și mai mult parametrii de expunere ai camerei pentru a înregistra imagini mai clare și pentru a identifica pietonii pe timp de noapte.