Specializat în siguranţă: ştergătoarele DENSO ajută şoferii pe timp de toamnă

Un nou catalog, gamă extinsă de produse şi sfaturi de identificare a defecţiunilor ajută serviceurile auto să pregătească şoferii pentru vremea rece.

Sun Glare

Cu toţii ştim importanţa unui set bun de ştergătoare auto în condiţii de ploaie, dar dacă vorbim de condiţiile cu cer senin? Cu zile mai scurte şi răsărituri timpurii, strălucirea orbitoare a soarelui poate fi un pericol constant pentru şoferi care se luptă cu vizibilitatea scăzută în timpul deplasărilor. În 2013, este estimat un număr de 3000 de accidente datorate acestui fapt (conform institutului IAM), ceea ce denotă că parbrizele murdare joacă un rol major în aceste tipuri de accidente.

Strălucirea orbitoare a soarelui scoate în evidenţă mizeria şi reziduurile de pe parbriz, reducând vizibilitatea şoferilor. Dungile sau mizeriile de pe parbriz sunt adesea semne ale unor ştergătoare deteriorate, aşadar este esenţial ca şoferii şi serviceurile auto să detecteze din timp aceste simptome, ceea ce indică schimbarea imediată a ştergătoarelor.

Actualizarea catalogului de ştergătoare

Serviceurile auto pot să ajute şoferii pentru ca aceştia să aiba o vizibilitate bună indiferent de condiţii prin crearea unui stoc de ştergătoare de bună calitate. Cel mai nou catalog de Ştergătoare DENSO 2018-2019 poate ajuta tehnicienii să acceseze cu uşurinţă gama completă de ştergătoare, incluzând cele mai recent 26 de coduri de produs. În total, DENSO oferă 232 de coduri de ştergătoare, ce au o acoperire a unui parc auto de 330 de milioane de vehicule. Catalogul (cu codul DEWB18001) este disponibil online, ajutând astfel serviceurile auto să reacţioneze rapid la orice cerere din piaţă.

Hybrid Blades Packaging

Schimbarea şi reînnoirea

Pe lângă reziduurile şi dungile lăsate pe parbriz, sunt alte câteva semne că ştergătoarele trebuie schimbate. Un ştergător ce nu funcţionează lin de-a lungul parbrizului poate fi un alt semn al degradării lamei. Similar, o acoperire defectuoasă a zonei de pe parbriz este cauzată de un ştergător ce nu atinge în mod uniform această zonă, sugerând astfel necesitatea schimbării acestuia.

Din păcate, nu toţi şoferii vor cunoaşte aceste semne de atenţionare, aşa că este important ca serviceurile auto să identifice ştergătoarele problematice în timpul servisării vehiculelor şi să ofere ştergătoare de calitate înalte pentru a le schimba pe cele defecte. Dacă serviceurile vor face acest lucru, ele pot contribui în mod direct la siguranţa generală de pe drumuri, indiferent de condiţiile de vreme.

close-up hybrid blade.jpg

Ştergătoarele hibride

Ştergătoarele hibride, emblematice pentru DENSO, deţin cele mai avansate tehnologii, oferind o performanţă ridicată şi un aspect modern, neintruziv. Stratul rigid din grafit permite o curăţare fără urme a parbrizului, pe când suportul metalic asigură a mişcare lină a ştergătorului. Ştergătoarele hibride oferă o siguranţă şoferilor în trafic pentru mai mult timp.

Totodată, este crucială utilizarea unor ştergătoare de bună calitate în condiţii de temperaturi scăzute pentru a avea o vizibilitate cresscută în trafic.

Află mai multe

Informaţii actualizate despre gama de ştergătoare DENSO pot fi regăsite în catalogul electronic din website-ul www.denso.ro