DENSO a susţinut echipa Land Cruiser Toyota Auto Body la Raliul Dakar 2018

Binecunoscut pentru etapele extenuante pe terenuri dificile, Raliul Dakar e unul dintre cele mai dure evenimente din motorsport. Pentru ediţia din 2018, DENSO a acceptat provocarea de a susţine una dintre echipele Land Cruiser Toyota Auto Body în toate cele 14 etape ale competiţiei desfăşurate în America de Sud.

Cu şanse de peste 40% de a fi nevoiţi să renunţe la competiţie la jumătatea derulării acesteia, în Raliul Dakar nu există garanţia unui loc de podium. Cu toate acestea, echipa susţinută de DENSO a fost încrezătoare în şansa ca vehiculele utilizate să facă faţă evenimentului.

Dakar -desert _547x 365 (1)

DENSO a sponsorizat 2 vehicule ale echipei Land Cruiser

Pentru al doilea an consecutiv, DENSO a încheiat un parteneriat cu echipa TLC Land Cruiser Toyota Auto Body în vederea participării cu 2 vehicule la Raliul Dakar. Beneficiind de vehicule pregătite special pentru această competiţie, cu motoare V8 propulsate de biodiesel (un mix din ulei vegetal şi alge), cele 2 echipe s-au pregătit temeinic pentru 2 săptămâni de şofat în cele mai dure condiţii.

Câştigătorul de anul trecut al categoriei, francezul Christian Lavieille, a făcut echipă cu cel mai nou membru al TLC, Jean-Pierre Garcin, în maşina cu numărul #328. În cea de-a 2-a maşină, #327, pilotul japonez Akira Miura a făcut echipă cu Laurent Lichtleuchter, pentru a 3-a lor încercare de a obţine aurul în Raliul Dakar.

Condiţiile dure au forţat maşina #328 să se oprească în etapa 4

Prima etapă, din Lima în Pisco (Peru) a început în forţă pentru ambele maşini TLC, acestea clasându-se pe primele 2 poziţii. Succesul a continuat în următoarele 2 etape, unde traseul a urmat ruta Pisco - San Juan de Marcona (Peru), pe un teren dificil, cu dune de nisip.

Dakar -landscape _525x 350

Cu toate acestea, norocul nu a fost de partea maşinii #328 la finalul etapei 4. Ruta de 330 de km de la San Juan de Marcona, presărată de gropi, teren pietros şi canioane, a determinat echipa campionului Lavieille să abandoneze competiţia. Doar maşina #327 a rămas să-şi continue parcursul în Raliul Dakar.

O nouă victorie pentru TLC

În ciuda unor momente tensionate, echipa formată din Miura şi Lichtleuchter a reuşit să ducă la bun sfârşit competiţia pe parcursul celor 2 săptămâni şi a peste 9000 de km de teren muntos, vreme instabilă şi condiţii dure de condus. Şi toate acestea nu i-au oprit pe cei doi să ocupe podiumul la finalul Raliului, diferenţa fiind făcută în modul de condus şi determinarea excepţională de care au dat dovadă.

Din nou, echipa TLC susţinută de DENSO a fost campioana de necontestat a anului 2018 şi dorim să-i felicităm pentru tot efortul depus.