Viaţă şi Energie

DENSO este cunoscută în întreaga lume pentru piesele şi sistemele sale auto - dar ştiaţi că societatea dezvoltă şi o gamă largă de tehnologii avansate pentru casă şi industrie? 

Echipa DENSO Life&Energy New Business Development se axează pe introducere tehnologiilor şi sistemelor auto avansate ale DENSO în produse noi, inovatoare, pentru a se extinde în alte industrii. Misiunea echipei Viață și Energie (Life&Energy NBD) este de a realiza planul DENSO pe termen lung până în 2020, acela de a "proteja viaţa, de a proteja planeta şi de a ne pregăti pentru un viitor mai bun", prin introducerea produselor inovatoare care contribuie la protecţia mediului şi confort sporit în viaţa de zi cu zi.

DENSO investeşte 9,4% din vânzările consolidate în activităţile de cercetare şi dezvoltare, ceea ce demonstrează axarea noastră pe dezvoltarea continuă a tehnologiilor de ultimă generaţie. 
Deşi produsele non-auto de astăzi reprezintă aproximativ 2% din venitul global al corporaţiei DENSO, suntem pasionaţi şi ambiţioşi şi dorim să dezvoltăm acest domeniu de activitate în anii următori. 

Viziune:
Capturând creativitatea a peste 120.000 de asociaţi DENSO din întreaga lume, DENSO schiţează o Societate a viitorului pentru fiecare regiune.  
DENSO se concentrează pe opt (8) domenii noi de activitate şi creează noi concepte şi soluţii pentru nevoile / cerinţele generaţiei următoare. Acestea se vor materializa în produse inovatoare şi servicii care să satisfacă nevoile  zilnice.

Indicatorii principali de creştere sunt:

  • Relaţii apropiate cu clienţii şi legături pe termen lung
  • Cu efect de sinergie folosind tehnologiile existente avansate din industria auto pentru dezvoltarea în alte industrii
  • Prezenţa globală a DENSO pentru fabricarea produselor şi furnizarea serviciilor pentru clienţi oriunde


Unul din exemplele actuale este pompa de căldură rezidenţială CO2 eficientă din punct de vedere energetic / regenerabilă  > mai multe informaţii

O altă inovaţie de design este tehnologia patentată de la DENSO pentru "ciclul de evacuare" care optimizează eficienţa compresorului. Acesta recuperează energia pierdută în mod normal în timpul ciclului de compresie a vaporilor prin sporirea presiunii de admisie la compresor.