Trenurile de mare viteză circulă în siguranță cu ștergătoarele DENSO

Trenurile „glonț” japoneze reprezintă momente de referință ale ingineriei moderne.

Trenurile „glonț” japoneze reprezintă momente de referință ale ingineriei moderne.

Cu viteze de aproximativ 320 km pe oră (200 de mile pe oră) acestea nu doar că au revoluționat tehnologia, ci au și redus semnificativ timpul de călătorie. Cu treisprezece trenuri pe oră care circulă într-o singură direcție doar pe ruta Tokyo-Osaka, pasagerii de pe această rută s-au bucurat de o reducere a timpului de călătorie de la 4 ore la 2 ore și 25 de minute.

Pentru a atinge aceste viteze eficient și în condiții de siguranță, inginerii trenurilor de mare viteză selectează componentele de cea mai înaltă calitate pentru a asigura funcționarea fiabilă a acestora în împrejurări de solicitare extremă. Ștergătoarele DENSO sunt un astfel de exemplu.

Ștergătoarele DENSO au câștigat deja o bună faimă în rândul automobilelor, fiind utilizate la o serie de modele, inclusiv BMW X5 și X6, Range Rover de la Land Rover, Jeep Cherokee și la toate modelele Ferrari începând din anul 2008. Cu trei tipuri disponibile de ștergătoare, această popularitate, dublată de reputația calității DENSO, au constituit un factor decisiv în alegerea ștergătoarelor convenționale pentru trenurile „glonț”.

Ștergătoarele tradiționale DENSO și trenurile de mare viteză

O serie de caracteristici ale acestor ștergătoare tradiționale le fac extrem de potrivite pentru trenurile de mare viteză. Design-ul lor avansat prevede o margine care curăță eficient parbrizul unic al trenului în timp ce rulează la viteze mai mici, în timp ce brațul din metal le permite să reziste în toate anotimpurile și condițiile meteo, fiind suficient de puternice să susțină viteze ridicate.

Adobe Stock _15824164

Bart Waaijer, Director de produs - Ștergătoare la DENSO Aftermarket, susține că popularitatea acestora în rândul producătorilor de mașini a fost asigurată tocmai de durabilitate și de designul eficient. Acesta declară „Cele opt puncte de contact regulat spațiate înseamnă că ștergătoarele sunt compatibile și pot curăța eficient o gamă largă de parbrize, fără a necesita vreo ajustare.”

„Astfel, indiferent de marca sau modelul mașinii, șoferul are un câmp vizual sigur și confortabil în orice condiții meteo. Design-ul unic și eficacitatea acestor ștergătoare le face nu doar perfecte pentru trenurile japoneze de mare viteză, ci constituie totodată motivul pentru care le-am folosit ca bază pentru designul ștergătoarelor hibride.”

De la ștergătoarele tradiționale la ștergătoarele hibride

Ștergătoarele hibride DENSO reprezintă o inovație directă a ștergătoarelor tradiționale. Construite cu o carcasă aerodinamică, vertebra unică a ștergătorului combinată cu lama de cauciuc acoperit cu grafit asigură o performanță de ștergere eficientă la o gamă largă de modele auto, precum și durabilitate, care le face rezistente la praf, murdărie, raze UV și alte condiții meteo adverse. Design-ul futurist este unic și datorită profilului jos, care conferă vizibilitate optimă șoferului.

„Ștergătoarele de parbriz sunt doar unul dintre elementele trenurilor de mare viteză,” spune Bart, „însă fără calitatea și eficacitatea ștergătoarelor DENSO, acestea nu ar putea face în siguranță atâtea călătorii, la viteze atât de mari.”