Componente HVAC: testate la perfecțiune pentru afacerea ta

Controlul climei din interiorul mașinii nu mai este de mult un lux iar șoferii s-au obișnuit cu acest lucru. Articolul prezent oferă o perspectivă mai atentă asupra unității de testare de la Eching pentru componente DENSO HVAC, unde se urmărește nu doar împlinirea așteptărilor clienților în materie de calitate, dar mai ales, depășirea acestor așteptări.

Oe Testing Facility Munich

Bavaria reprezintă cea mai importantă zonă Automotive din Germania. Este zona din care BMW și Audi și-au câștigat reputația globală pentru calitatea premium a mașinilor lor - și tot aici este unitatea de testare DENSO de la Eching. În 1994, DENSO a deschis unul dintre cele mai moderne tunele de vânt din Europa, într-un parc industrial de lângă Munich. În 2003, unitatea a crescut la peste 7800 mp, cu 2 noi camere pentru testare a vehiculelor, 5 bancuri de testare a componentelor și un laborator de testare a materialelor.

Aici, specialiștii DENSO testează cu rigurozitate componente și sisteme OE HVAC, pentru a se asigura că acestea îndeplinesc cele mai ridicate standarde, precum sunt ele definite de producători, legislația internațională, dar și specificațiile interne DENSO. Aceste piese sunt ulterior vândute în Aftermarket, asigurând astfel faptul că au fost testate riguros încă din etapa de dezvoltare OE.

Jan von Pozniak, Manager Tehnic Senior DENSO, evidențiază “ Filosofia noastră de testare poate părea destul de simplă: depășirea tuturor așteptărilor, însă în practică, procedurile noastre de testare nu sunt chiar așa simple. Piesele auto fabricate în Germania, au reputația celor mai înalte standarde posibile - iar acest lucru este valabil și pentru piesele noastre HVAC OE. ”

Windtunnel

Tunel de vânt - cameră de testare

Deși verile călduroase au devenit ceva comun în ultima vreme, temperaturile de peste 50°C sunt încă destul de rare, din fericire. Și cu toate acestea, în acest mod efectuăm testările în tunelul de vânt - la o expunere solară de 1,200 W/m2. La cealaltă extremă, putem face simulări la -30°C, acoperind întregul spectru de condiții de șofat. Intensitatea radiației solare are un impact major în controlul sistemelor HVAC. Tehnologia sofisticată din camera de climatizare ne permite să simulăm orice poziție posibilă a soarelui sau direcție a vântului, temperatura variind între -20°C și +50°C. Totul este efectuat pentru optimizarea sistemelor noastre termice și AC.

Vcc

Camera de climatizare

Sistemele muzicale de calitate reprezintă un necesar absolut în mașinile de azi și nimeni nu-și dorește ca zgomotul sistemului HVAC să deranjeze această experiență acustică. De aceea, testăm și optimizăm sistemele noastre chiar dintr-o etapă incipientă, în camera de zgomot. Tehnologia artificială înregistrează orice sunete neplăcute, oricât de scăzute ar fi, în vederea localizării sursei și eliminării zgomotului. Avem chiar și un banc de testare pentru a verifica orice feedback negativ al zgomotului între motor și refrigerantul compresorului. Fascinația noastră pentru zgomot merge chiar mai departe în camera de zgomot a componentelor. Aici testăm comportamentul acustic al componentelor HVAC, localizăm orice sursă a zgomotelor nedorite și optimizăm componenta vizată.

Component Noise Chamber

Camera de zgomot

Munca în echipă este cheia pentru o performanță superioară a unui service auto. Același principiu este valabil pentru sistemele HVAC: cu cât componentele individual sunt mai bune, cu atât crește performanța întregului sistem. Exact asta sunt proiectate să realizeze camera de climatizare/ tunelul de vânt. Aici testăm, spre exemplu, refrigerantul compresorului într-o simulare a compartimentului unui motor, capabil să creeze temperaturi ambientale de până la +120°C. Putem simula de asemenea orice temperatura a aerului și testa pompele de CO2 pentru a asigura o performanță optimă. Aristotel a fost un tip deștept iar vorba sa este principiul nostru de bază: Întregul este mai mare decât suma părților sale.

Confortul din mașina clienților tăi este impactat de stabilitatea temperaturii și distribuția ei. Pe măsură ce componentele devin tot mai mici, distribuția temperaturii în cadrul unui sistem HVAC devine critică. Pentru eliminarea salturilor de temperatură sau a nevoii unei ajustări manuale continue a sistemului HVAC, noi testăm cu rigurozitate toate componentele termice și ale sistemului AC în camera de control a termperaturii.

Ac Bench

Camera de control a temperaturii

Printare 3D a componentelor automotive? Unitatea din Eching deține 4 imprimante 3D de ultimă generație pentru construcția prototipurilor. Pe măsură ce timpul de dezvoltare al vehiculelor devine tot mai scurt, este necesar să schimbăm frecvent dimensiunile componentelor termice și ale sistemului AC DENSO. Imprimantele 3D sunt soluția ideală pentru construcția de prototipuri, pe baza unor geometrii complexe CAD.

Simulările bazate pe modele CAD sunt folosite pentru verificarea performanței produselor noastre într-o etapă incipientă. Expertiza în software a specialiștilor noștri este complementată de cunoștințele inginerilor noștri în Știința Materialelor. În acest mod, componentele termice și de AC DENSO sunt fabricate întotdeauna din materiale cu cele mai bune proprietăți mecanice, structurale și electrochimice.

Cad

CAD (Design computerizat)

“La DENSO, 10% din câștigurile noastre nete sunt reinvestite în cercetare”, afirmă Jan von Pozniak. “ Acest lucru nu evidențiază doar focusul nostru în privința calității și a inovației, dar și asigură faptul că toate componentele individuale și sistemele complete HVAC sunt perfect optimizate pentru conceptul fiecărui vehicul.

Așadar, dacă serviceul tău se bazează pe componentele și sistemele termice de la DENSO, poți fi sigur de beneficiul calității OE. Deoarece întotdeauna vom incerca depășirea așteptărilor, clienții voștri vor fi mereu mulțumiți.