DENSO sărbătorește 10 ani de tehnologie a bujiilor cu scânteie TT

DENSO sărbătorește 10 ani ai tehnologiei TT pentru bujiile cu scânteie. Unice pentru piața Aftermarket, bujiile cu scânteie DENSO TT sunt disponibile în versiuni cu nichel și iridiu, acoperind 87% din parcul auto din Europa. De la introducerea în piață a bujiilor Nickel TT în 2009 și Iridium TT în 2015, gama de produse a continuat să crească ca și popularitate, în ultimii ani fiind înregistrată o creștere medie anuală de 25% a cotei de piață.

Deneur19 21 Tt Plug

DENSO setează standarde

Înainte de a trece în revistă povestea TT, este important să notăm faptul că DENSO setează standardele tehnologiei pentru bujiile cu scânteie încă din 1959. DENSO s-a concentrat mereu pe producția de bujii cu scânteie la calitate OE, destinate domeniului Aftermarket. Toate gamele sale de produse sunt concepute și fabricate la standarde QS 9000 și ISO 9000, în unități de producție certificate la nivel mondial.

Bujiile cu scânteie DENSO joacă un rol esențial în generarea aprinderii din cadrul motoarelor cu combustie internă (ICE). Mici dar puternice, aceste componente vitale crează o foarte mică scânteie de electricitate ce e transmisă bobinei de inducție pentru a genera tensiunea necesară aprinderii combustibilului și creării combustiei. Bujiile cu scânteie trebuie să opereze în condiții foarte dificile și să reziste la temperaturi deosebit de mari, presiune severă, viteze și sarcini mari ale motorului. Pentru obținerea unei performanțe ridicate, DENSO produce o gamă de bujii cu scânteie cu electrozi ce utilizează materiale avansate ce reduc în mod semnificativ uzura. Aplicarea unei tehnologii precum cea DENSO Twin Tip (TT) duce la o performanță și mai ridicată, pentru o perioadă de timp mai îndelungată.

O soluție premium pentru piața de masă cu Nickel TT

Deneur19 21 Tt Plug Packaging

Prima țară ce a beneficiat de tehnologia TT a fost Rusia, fiind urmată mai apoi de Ucraina și Marea Britanie. Introdusă în 2009, bujia Nickel TT a fost inspirată de bujia SIP DENSO - cea mai avansată tehnologie pentru bujiile cu scânteie, disponibilă la acel moment, utilizată îndeosebi la motoare premium cu anumite standarde ale emisiilor și performanțelor.

Cele mai multe bujii cu scânteie din Nichel cuprind suprafețe mari de electrod ce pot restricționa abilitatea de expansiune a scânteii produse. În schimb, bujiile patentate DENSO Nickel TT au în componență un centru din Nichel și un electrod de masă cu un diametru mai mic. Electrodul mai mic reduce astfel tensiunea necesară și crează o scânteie mai puternică, chiar și în condiții de temperatură ambientală scăzută. De aceea, bujiile cu scânteie Nicket TT sunt capabile să ofere performanțe similare cu cele ale unei bujii din platină, dar la prețul unei bujii cu scânteie din Nichel standard.

Inginerii DENSO au realizat rapid și faptul că era posibilă consolidarea mai multor coduri de produs, oferind astfel o gamă mică, dar cuprinzătoare pentru piața Aftermarket. Azi, gama de produse TT oferă soluții pentru multiple mărci și modele auto, permițând tehnicienilor independenți să aibă acces la soluții superioare chiar și alternativelor OE.

O aprindere superioară cu Iridium TT

Dezvoltarea gamei TT a fost susținută și mai mult în 2015, atunci când DENSO a introdus bujiile cu scânteie din Iridiu. Iridium TT cuprinde electrodul cu cel mai mic diametru din lume, 0.4 mm, ceea ce conferă o putere superioară a scânteii și o eficientizare a aprinderii amestecului aer-combustibil.

Mai mult decât atât, electrodul său central are cea mai mare concentrație de Iridiu din piață, pe când electrodul de masă cuprinde un aliaj din platină. Acest lucru determină o durată de viață a bujiilor Iridium TT de până la 120.000 km - de 3 ori mai mare decât cea a unei bujii standard din Nichel.

Bujia Iridium TT este concepută pentru a genera mai multă putere, cuplu sporit și o eficiență mai mare a consumului de combustibil, rezultând porniri mai rapide, funcționare lină a motorului și emisii mai scăzute - chiar și comparativ cu produse OE echivalente.

Livrarea de soluții la calitate OE

Astăzi, gama TT cuprinde 35 de coduri consolidate de produs, 16 pentru Nickel TT și 19 pentru Iridium TT, cu o acoperire a parcului auto în proporție de 87%. Oferta este menită să permită accesul tehnicienilor auto la piete de schimb de calitate ridicată. Iar odată cu celebrarea unei decade a tehnologiei TT, compania DENSO plănuiește o dezvoltare continuă a gamei de produse. Designurile noi ale motoarelor favorizeaza utilizarea bujiilor cu scânteie din Iridiu, ceea ce încurajează DENSO să investească în dezvoltarea gamei sale de bujii pentru a acoperi orice potențiale goluri din parcul auto existent.

DENSO a fost mereu dedicată dezvoltării tehnologiei automotive și introducerii soluțiilor OE în piața Aftermarket, dovada acestui fapt fiind chiar gama de bujii TT. Această tehnologie avansată a echilibrat ”duelul” dintre serviceurile independente și serviceurile dealerilor auto, permițând tehnicienilor de pretutindeni să acceseze cele mai bune piese de schimb auto - fapt ce a dus la creșterea încrederii și loialității clienților acestora.