O nouă victorie în Finlanda a echipei TOYOTA GAZOO Racing

Echipa TOYOTA GAZOO, condusă de pilotul Ott Tänak, a câștigat cel mai rapid eveniment al Campionatului - Raliul Finlandei. Este al treilea an consecutiv în care echipa câștigă acest raliu, menținându-și recordul de a duce 2 mașini pe podium în fiecare an, încă de la debutul evenimentului din 2017.

Toyota Gazoo Racing Finland 01

Tänak aduce victoria

Ziua de sâmbătă s-a dovedit foarte captivantă, cu o adevărată bătălie între piloții aceleași echipe. Tänak a reușit să obțină conducerea, intrând în ultima zi de concurs cu un avans de 16.4 secunde. Mai departe, și-a mărit avansul cu 20 de secunde, obținând astfel locul întâi - victoria sa cu numărul 200 în campionatul WRC.

Toyota Gazoo Racing Finland 02

Efortul de echipă duce la cel mai rapid timp

Co-pilotul Martin Järveoja s-a dovedit și el impresionant, ajutându-l pe Tänak să obțină cel mai rapid timp într-un Power Stage - depășindu-și adversarul cu 0.7 secunde. Astfel, avansul său din fruntea campionatului a crescut la 22 de puncte.

Toyota Gazoo Racing Finland 03

Victorie pe podium pentru ambele mașini

Tänak și Järveoja nu au fost singurii de pe podiumul raliului. Jari-Matti Latvala și Miikka Anttila și-au securizat locului 3 - prima clasare pe podium din acest sezon.

Următorul eveniment va avea loc pe 22-25 August - la Rallye Deutschland. Cursa va cuprinde efectiv 3 raliuri, incluzând trasee foarte dificile prin podgoriile din Mosel, zona militară Baumholder și zonele rurale din Saarland.

Toyota Gazoo Racing Finland 04