Echipa TOYOTA GAZOO începe în forță sezonul 2019-2020 al campionatului FIA World Endurance

Runda 1 a sezonului 2019-2020 WEC a avut loc la Silverstone iar echipa TOYOTA GAZOO a avut parte de un început grozav, ocupând locurile 1 și 2, în ciuda faptului că a fost o cursă plină de evenimente.

Wec Silverstone 2

Un început senzațional al noului sezon

Peste 49,600 de participanți au venit să urmărească cursa de 4 ore, vremea schimbătoare condimentând desfășurarea acesteia.

Echipa #7 TS050 HYBRID a ocupat primul loc prin Mike Conway, Kamui Kobayashi șiJosé María López. Cu mai puțin de 2 secunde în spate s-a aflat echipa #8 TS050 HYBRID, cu Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima și Brendon Hartley. Victoria a fost foarte apreciată, ținând cont de faptul că mașinile sunt acum mai grele cu 99 kg față de rivalii apropiați, datorită unor condiții actualizate.

Wec Silverstone 1

Timpul la pit stop

La aproximativ minutul 90, o ploaie grea s-a abătut asupra circuitului de la Silverstone, și pe măsură ce condițiile de cursă s-au deteriorat, ambele mașini au fost forțate să-și schimbe cauciucurile. Cu toate acestea, schimburile de cauciucuri au fost rapide și eficiente, ambele mașini câștigând secunde prețioase. În acest sezon, timpul la pit stop va fi crucial datorită noilor reglementări ce măresc timpul de realimentare al echipei TS050 HYBRID pentru ca echipele Ginetta și Rebellion să fie capabile să alimenteze în același timp, deși adăugă cu 50%, respectiv 61% mai mult combustibil.

Intervenția mașinii de siguranță

O mașină de siguranță a controlat cursa pentru 23 de minute, adunând la un loc cele 3 echipei din topul cursei: #7, #8 și #3 Rebellion. Cele 2 echipe TS050 HYBRID au condus în continuare ostilitățile odată cu reluarea cursei, câștigând o diferență de aproape 1 minut față de echipa #3, odată ce aceasta a fost penalizată pentru o încălcare tehnică.

Wec Silverstone 3

Colegii de echipă, în confruntare directă

Cu piloții Kamui și Brendon la volan, echipele #7 și #8 și-au schimbat locurile de câteva ori, până la predarea către José și Kazuki, pentru ultima oră de cursă. José din echipa #7 și-a menținut avantajul și a terminat cursa cu doar 1.901 secunde în fața lui Kazuki, din echipa #8.

Conducerea timpurie a Campionatului Mondial

Echipa GAZOO Racing preiau conducerea WEC, înainte de cursa a 2-a a sezonului, la Fuji Speedway, din 6 Octombrie

Cu toate acestea, provocarea unei noi victorii acasă va fi mai dificilă ca oricând datorită noilor condiții penalizatoare impuse în funcție de poziția în campionat. Echipele TS050 HYBRID vor fi încetinite față de rivalii lor non-hibrizi. Echipa #7 va avea cel mai mult de suferit datorită victoriei sale de la Silverstone.