2 victorii de campionat într-un singur weekend pentru echipa TOYOTA GAZOO Racing

În ceea ce nu poate fi descris decât ca și un ”weekend câștigător”, echipa TOYOTA GAZOO a urcat pe podiumul ambelor evenimente din cadrul FIA World Championship: WEC și WRC.

Wec Fuji Win 01

Wrc Wales Win 01

Din Japonia în Țara Galilor

Echipa TOYOTA GAZOO Racing și-a securizat victoria de pe teren propriu, în cadrul cursei de 6 ore de la Fuji, în a 2-a rundă a evenimentului WEC. În paralel, în Țara Galilor, pilotul Ott Tänak a mărit avantajul echipei TOYOTA GAZOO Racing, prin obținerea punctajului maxim în raliul GB.

Wec Fuji Win 02

O victorie convingătoare la Fuji

Piloții Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima și Brendon Hartley în mașina #8 TS050 HYBRID au demarat cursa din pole-position și au terminat-o pe primul loc, pe când echipa #7, compusă din Mike Conway, Kamui Kobayashi și José María López au obținut locul secund. Cele 2 echipe sunt în acest moment la același punctaj iar handicapul lor de succes va fi mărit în următoarea cursă, cea de la Shanghai din 10 Noiembrie.

Este a șaptea victorie a echipei din ultimii 8 ani la Pista din Fuji iar TOYOTA GAZOO Racing conduce detașat clasamentul WEC, cu un avans de 35 de puncte față de echipa Rebellion.

Wrc Wales Win 02

O performanță excelentă în nordul Țării Galilor

Setând cel mai rapid timp în cadrul Power Stage, pilotul Ott Tänak (Toyota Yaris WRC) și-a securizat a 6-a victorie a sezonului. Acesta a condus cursa de la început până la final, colegul său, Kris Meeke, terminând pe locul 4, fapt ce aduce echipei TOYOTA GAZOO Racing un avans de 8 puncte în vârful clasamentului pe producători.

Echipa se pregătește acum pentru următoarea cursă, Raliul Spaniei, ce începe pe data de 24 Octombrie.

Privind înainte

Mai sunt 6 curse în cadrul WEC și 2 în WRC. Echipa TOYOTA GAZOO Racing are ca obiectiv victoria în ambele campionate, dar nimic nu sigur până la ultima sută de metri a ultimei etape. De aici vine și frumusețea acestui sport!