WEC runda 3: o dubla clasare pe podium a echipei TOYOTA GAZOO Racing

Echipa a terminat pe locurile 2 si 3 in cadrul cursei de 4 ore de la Shanghai. Desi a concurat cu cel mai mare handicap de succes, TOYOTA GAZOO a reusit sa-si securizeze locurile de pe podium printr-o strategie bine gandita si prin utilizarea la maxim a opririlor la boxe.

Wec Shanghai 01

Pozițiile de final

Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima și Brendon Hartley, în mașina #8 TS050 HYBRID, au obținut un avans de 3 puncte în campionatul mondial prin ocuparea locului secund, în urma echipei câștigătoare Rebellion #1. Mike Conway, Kamui Kobayashi și José María López au obținut locul 3 în mașina #7 TS050 HYBRID, fiind la general pe loc secund în campionatul mondial.

Opriri rapide la boxe

După un start rapid, echipa #7 și-a stabilizat locul 3, în fața celor din echipa #8. După 45 de minute, ambele mașini și-au făcut primele opriri la boxe, optând doar pentru alimentare, ceea ce a dus la un timp de oprire cu 10 sec. mai rapid decât cei din echipa Ginettas.

Wec Shanghai 02

O poziție fruntașă temporară

Oprirea rapidă la boxe i-a permis lui Sébastien din echipa #8 să devanseze echipa Ginetta #5 pentru locul secund, urmând mai apoi o preluare a conducerii cursei. Această situație a continuat până în turul 40, când echipa Rebellion #1 a preluat conducerea, beneficiind de anvelope noi.

Între timp, echipele #7 TS050 HYBRID și ambele Ginettas erau penalizate pentru depășirea neregulamentară a echipei Rebellion #1 înainte de linia de start.

Schimbul primilor șoferi

La schimbul primilor șoferi, chiar după borna celor 90 de minute, Brendon a preluat mașina #8 pe loc secund iar José, în mașina #7, pe locul 3.

Wec Shanghai 03

La mijlocul cursei

La mijlocul cursei, pozițiile fruntașe erau stabile, echipele fiind preocupate de uzarea severă a cauciucurilor și un trafic foarte aglomerat. Brendon a predat locul secund lui Kazuki în turul 73, pe când Mike a preluat conducerea bolidului cu numărul #7, pe poziția 3.

Direct acasă

Echipa #1 Rebellion a câștigat fără drept de apel cursa cu un timp de 66.984 secs, în fața lui Kazuki din echipa #8 și Mike din echipa #7 , cu un timp de 70.783 sec în spatele liderului.

Echipa TOYOTA GAZOO Racing va lupta pentru a câștiga din nou prima poziție a podiumului în a 4-a rundă a sezonului, cursa de 8 ore din Bahrain, de pe data ade 14 Decembrie.