Echipa TOYOTA GAZOO obține locurile 1 și 2 ale cursei de 24 H de la Le Mans

Echipa Toyota Gazoo și-a securizat o nouă victorie în cadrul sezonului WEC. A 87-a cursa Le Mans s-a dovedit cu multe provocări pentru ambele mașini ale echipei dar asta nu a stopat obținerea primelor 2 locuri ale cursei. Totodată, echipa #8 TS050 HYBRID a fost încoronată ca și campioană a sezonului 2018-2019 în FIA WEC.

Wec Le Mans 2019 01

Ambele mașini TOYOTA GAZOO ocupă locuri fruntașe

A 87-a cursă Le Mans 24H a reprezentat un final epic pentru TOYOTA GAZOO Racing, ambele echipe ocupând locuri fruntașe. Piloții Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima și Fernando Alonso în bolidul cu numărul #8 și-au apărat coroana Le Mans, învingându-i pe Mike Conway, Kamui Kobayashi și José María López din echipa #7 TS050 HYBRID cu un timp de 16.9 secunde.

Wec Le Mans 2019 02

Umăr la umăr pentru primul loc

Echipa #7 a început în pole position și a continuat să conducă cursa, stabilind cel mai rapid tur la Le Mans cu un timp de 3 minute și 17.297 secunde. Echipa #8 a urmat în clasament, fiind în bătălie directă pentru primul loc pe parcursul întregii curse.

După 12 ore, cele 2 mașini Toyota erau separate de doar 8.6 secunde. În timpul nopții, echipa #7 a reușit să ia avans, pe când echipa #8 s-a lovit de o serie de probleme de aerodinamicitate.

Wec Le Mans 2019 03

Câștigarea primului loc și a Campionatului Mondial

Nu poate exista decât un singur câștigător și totuși, rezultatul final a fost surprinzător. După ce a dominat mare parte din cursă, echipa #7 s-a lovit de problema unui cauciuc înțepat și a unui senzor defect, lăsând astfel liberă prima poziție pentru echipa #8. Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima și Fernando Alonso au dus astfel echipa #8 spre victorie, obținând și titlul sezonului 2018-2019 al FIA WEC.

Alte mențiuni înregistrate: Kazuki a devenit primul pilot japonez ce obține titlul în FIA iar Fernando a devenit primul pilot ce obține titluri mondiale la 2 discipline diferite, anterior trecându-și în palmares un Campionat de Formula 1.