Șase semne care îți indică faptul că trebuie schimbate bujiile incandescente

Bujiile incandescente DENSO au o durată de viață îndelungată, dar cu toate acestea, ele se deteriorează în timp datorită uzurii. Așadar, cum vă puteți da seama că un set de bujii incandescente trebuie înlocuite? În acest articol, vom analiza cele mai comune 6 semne ale uzurii care indică faptul că bujiile incandescente pot fi deteriorate.
Replace Glow Plug 01

Ceva nu e în regulă: martorul de defecțiune motor

Martorul de defecțiune motor este de cele mai multe ori primul indiciu că ceva nu e în regulă. În acest caz, vehiculele în cauză trebuie duse la un service autorizat de îndată pentru o diagnoză profesională. O sumedenie de defecte pot cauza aprinderea acestui martor de bord - iar mai jos, vom trece în listă acele semne care indică bujiile incandescente defecte.

Replace Glow Plug 02

1. Pornire greoaie

Un motor care pornește greoi este cel mai comun indicator al bujiilor incandescente defecte. În condiții de vreme rece, fără o funcționare corectă a bujiilor incandescente, camera de combustie nu va atinge temperatura potrivită pentru a aprinde combustibilul și pentru a porni motorul. Dacă nu sunt alte probleme legate de combustibil sau baterie, atunci ar trebui verificate bujiile incandescente.

Replace Glow Plug 03

2. Rateuri ale motorului

Procesul de combustie în motoarele diesel necesită o rată ridicată a compresiei, combustibil injectat la timpul potrivit și în cantitatea potrivită. Acest lucru aprinde combustibilul diesel, rezultând în combustie. Rateurile motorului pot fi cauzate de probleme ce țin de calitatea combustibilului, compresie și injecția de combustibil.

Căldura din camera de combustie e generată de presiunea compresiei și căldura bujiilor incandescente. Trebuie să atingă cel puțin 450° F / 232° C pentru ca aprinderea să aibă loc. Dacă bujiile incandescente sunt defecte, atunci camera de combustie nu va atinge temperaturile necesare.

Replace Glow Plug 04

3. Mers la relanti defectous

Dacă una sau mai multe bujii incandescente sunt uzate sau au depuneri de carbon, motorul va deveni tot mai greu de pornit pe măsură ce temperaturile scad și va produce fum alb în procesul de evacuare pentru câteva minute, odată ce pornește. Dacă toate bujiile sunt arse la vârf, verificați sincronizarea injecției.

Replace Glow Plug 05

4. O eficiență scăzută a combustibilului

Temperatura și combustibilul influențează în general eficiența consumului de combustibil, nu performanța bujiilor incandescente. Cu toate acestea, în anumite cazuri, bujiile incandescente au totuși un rol în acest proces.

În funcție de climatul local, motorina poate fi amestecată cu aditivi specifici pentru sezonul rece ca să scadă punctul de îngheț. Acest combustibil amestecat va avea de regulă un conținut cu energie mai scăzută și va furniza o eficiență redusă a consumului de combustibil. Temperaturile de operare ale motorului ar trebui ajustate pentru a asigura o ardere completă a combustibilului injectat. Bujiile incandescente ajută în furnizarea de căldură adițională în camera de combustie.

Dacă nu se atinge temperatura necesară datorită unor bujii incandescente defecte, atunci performanța motorului va fi slăbită și va trebui forțat suplimentar pentru a satisface necesitățile condusului. Desigur, acest lucru va determina o eficiență scăzută a combustibilului.

Dacă mașina a indicat alte simptome (precum cele menționate aici), ar trebui dusă de urgență la un service autorizat pentru diagnoză și service.

Replace Glow Plug 06

5. Fum alb

Fumul alb apare de regulă atunci când nu este destulă căldură pentru a arde combustibilul. Astfel, combustibilul ne-ars va fi evacuat sub formă de fum și va produse un miros puternic. Nu este neobișnuit să fie observat fumul alb ieșind din evacuare pe timpul sezonului rece, până la încălzirea motorului.

Bujiile incandescente defecte pot cauza apariția fumului alb la pornirea motorului. Există multe alte cauze posibile pentru apariția în exces a fumului alb, incluzând o viteză de demarare scăzută a motorului, compresie slabă și aer în sistemul de combustibil. Dacă fumul este vizibil chiar și după încălzirea motorului, motorul poate avea unul sau mai multe injectoare defecte, o sincronizare slabă a injecției sau o pompa de injecție defectă.

Replace Glow Plug 07

6. Fum negru

Fumul negru este cauzat de dezechilibrul raportului de aer-combustibil - prea mult combustibil și prea puțin aer. Acest lucru înseamnă fie că prea mult combustibil este adăugat amestecului sau că nu este furnizat destul de mult oxigen pentru a arde combustibilul. Bujiile incandescente defecte pot deregla procesul sensibil al combustiei diesel, ceea ce va rezulta în producerea de fum negru. Acesta este un semn de atenționare că ceva nu e în regulă cu bujiile incandescente sau cu alte componente vitale ale procesului de combustie.

Replace Glow Plug 08

Despre bujiile incandescente DENSO

DENSO a fost de mult timp unul dintre producătorii de top în tehnologia automotive OEM. Azi, ca și cel mai mare producător de componente automotive, investim în mod continuu în procese de cercetare și dezvoltare pentru a ajuta producătorii auto să dezvolte vehicule mai eficiente și mai fiabile.

DENSO are un program de bujii incandescente foarte bine dezvoltat, multi-marcă și la calitate OEM. De la performanțe superioare la pornirea motorului, până la perioade de post-încălzire extinse, bujiile incandescente DENSO oferă alegerea completă. Programul cuprinde toate tehnologiile curente ale bujiilor incandescente, incluzând cele cu nucleu simplu, dublu, ceramice sau cu încălzire instantă.

> Află mai multe