O nouă victorie pentru echipa TOYOTA Yaris WRC

Pilotul Elfyn Evans a obținut prima sa victorie pentru echipa TOYOTA GAZOO Racing, la Raliul Suediei. Kalle Rovanperä și Sébastien Ogier și-au securizat câte un loc pe podium, plasând TOYOTA în fruntea Campionatului Producătorilor.

Rally Sweden 01

O performanță deosebită pentru TOYOTA GAZOO Racing

Raliul a avut un itinerariu redus datorită condițiilor meteo mai blânde din regiune; cu toate acestea, temperaturile au scăzut sub punctul de îngheț în prima dimineață, permițându-le piloților să tragă tare pe circuit.

Evans a ocupat primul loc încă de la începutul cursei, fiind cel mai rapid în prima și a 3-a etapă, precum și în Sprintul Torsby la finalul zilei. Alături de co-pilotul său Scott Martin, acesta a obținut un avans de 8.5 secunde.

Rovanperä a reușit de asemenea o performanță deosebită, la doar a doua cursă a sa la cel mai înalt nivel, terminând ziua pe locul 3, urmat îndeaproape de Ogier.

Rally Sweden 02

Evans continuă să domine

A doua zi a inclus aceeași rută ca și în ziua precedentă; 3 etape în pădure, la granița cu Norvegia, plus Sprintul scurt Torsby; dar cu mai multă zăpadă, căzută în timpul nopții.

Evans a continuat să domine cursa, fiind în fruntea tuturor etapelor din pădure și setând cel mai rapid timp în fiecare dintre ele, ceea ce l-a propulsat cu mult înaintea rivalilor săi.

Ogier l-a depășit pe Rovanperä în primele 2 etape, plasându-l astfel pe locul 3. Cu toate acestea, nu a fost pentru mult timp; Rovanperä a înregistrat al doilea cel mai rapid timp pe Nyckelvattnet și a revenit pe locul său anterior. La final, în timpul Sprintului Torsby, Ogier l-a depășit încă o dată.

Rally Sweden 03

Primii competitori Britanici ce câștigă Raliul Suediei

Evans și Martin au reușit! Acest duo dinamic au terminat pe primul loc în Raliul Suediei și sunt primii competitori Britanici ce reușesc acest lucru.

Ultima zi a cursei a avut parte de ploaie și multe provocări; Evans a abordat fiecare etapă cu multă precauție, deși nu a contat foarte mult, acesta având deja un avans de 17.2 secunde. La final, și-a securizat poziția fruntașă cu 12.7 secunde în fața celorlalți.

Rovanperä s-a luptat cu niște condiții dificile în etapa Likenäs, obținând un avans de 3.7 secunde - prima sa etapă WRC câștigată și numărul maxim de puncte bonus, disponibile în Etapa Power. Este cel mai tânăr pilot ce a terminat pe podium o etapă WRC.

Ogier a obținând al treilea cel mai rapid timp și a ocupat locul 4 la general - fiind pe locul 3 în Campionat, cu 5 puncte în spatele lui Evans.

Rally Sweden 04

Următoarea cursă va avea loc în Mexic, pe 12-15 Martie, la care piloții vor trebui să facă față unor condiții dificile, trasee cu pietriș, temperaturi de până la 30°C și o altitudine ridicată ce poate reduce puterea motorului cu până la 20%. Cu siguranță vor avea parte de multe provocări!