Ocuparea primului loc la Raliul Mexicului

Sébastien Ogier și co-pilotul său, Julien Ingrassia, au ocupat primul loc la Raliul Mexicului. A fost prima victorie a acestui duo pentru echipa TOYOTA GAZOO și primul lor triumf pe istovitoarele trasee cu pietriș.


Wrc Rally Mexico 01

Startul cursei în tunele

Înainte de cursă, piloții au participat la un shakedown pentru a le permite să testeze condiții similare cu cele din Raliu. Elfyn Evans a obținut cel mai rapid timp, urmat de Sébastien Ogier pe poziția a 3-a și Kalle Rovanperä, pe locul 4.

Competiția a demarat joi seara, echipele concurând de 2 ori prin tunelele din Guanajuato. Pilotul Elfyn Evans s-a clasat pe loc secund în ambele ture, terminând pe acest loc la general. Ogier a terminat pe poziția 6 și Rovanperä a securizat locul 8. Au fost doar 4 secunde diferență între Evans și Rovanperä.

Wrc Rally Mexico 02

Urcușurile și securizarea pozițiilor de top

Ogier a urcat pe loc secund în timpul testului la deschidere, El Chocolate. A urmat clasarea pe primul loc prin obținerea celui mai rapid timp în SS4 Ortega, alături de alte 2 victorii de etapă pe super-speciala Autodromo, fapt ce a mărit avansul acestora (Ogier și Ingrassia) cu 13.2 secunde.

Evans a avut de asemenea o zi de succes, urcând de pe poziția 7 pe poziția 3. Pilotul începător Rovanperä a suferit o pană de cauciuc în SS3, așa că a fost precaut întreaga dimineață dar a progresat rapid în restul zilei, câștigând testul de stradă Leon și ocupând la final locul 5.

Wrc Rally Mexico 03

A șasea victorie în Mexic pentru Ogier

Partea finală a cursei a fost amânată cu o zi, datorită restricțiilor de călătorie cu privire la epidemia Covid-19, pentru a asigura condiții de călătorie în siguranță pentru echipele, oficialii și spectatorii raliului.

Ogier și-a continuat dominație în a 3-a zi a cursei. Cu un avans de 13.2 secunde, acesta și-a uimit fanii în SS13 Guanajuatito, obținând o victorie la 27.8 secunde diferență. A fost a șasea sa victorie în Mexic în ultimii 8 ani (la volanul a 4 mașini diferite) și acest lucru l-a plasat în fruntea campionatului.

Evans a termit pe locul 4, alături de co-pilotul său Scott Martin, pe când Rovanperä a urcat pe locul 5 (a 3-a poziționare a sa în top 5), acesta fiind la doar câteva secunde de podium.

Wrc Rally Mexico 04

În fruntea clasamentului

Mulțumită eforturilor tuturor acestor piloți noi, ce au securizat 2 victorii în primele 3 evenimente ale anului, echipa TOYOTA GAZOO Racing este în fruntea Campionatului Producătorilor, cu 21 de puncte.

Amânarea Raliului Argentinei datorită măsurilor luate împotriva virusului Covid-19, înseamnă că următorul eveniment WRC va fi Raliul Portugaliei, în perioada 21-24 Mai.

Wrc Rally Mexico 05