Cum să: instalezi ștergătoarele DENSO?

Când vine vorba de ștergătoare, importanța acestora este de multe ori trecută cu vederea. Înlocuirea lor este deseori amânată iar semnele comune de uzură sunt omise. Olga Vereshchagina, Manager ”Ciclu de Viață al Produselor”, răspunde câtorva dintre cele mai des întâlnite întrebări în mediul online despre ștergătoarele DENSO.
01

1. Cum te asiguri că ai tipul și modelul corect de ștergătoare?

Cel mai bun punct de pornire este catalogul electronic DENSO, unde poți căuta modelul corect de ștergătoare pentru orice vehicul, indiferent de marcă sau model. Poți efectua căutarea în funcție de codul produsului, dacă îl cunoști, sau poți căuta vehiculul dorit și să vizualizezi întreaga gamă oferită pentru acel tip și model de vehicul.

După listarea tipului de vehicul și a anilor de fabricație, poți alege între 3 tipuri de design al ștergătoarelor de față: standard (convenționale), hibrid sau flat (denumit uneori ca ”aero”), precum și cele de lunetă.

Dând click pe codul de produs al fiecărui tip de ștergătoare, și se vor afișa specificațiile produsului. Lungimile ștergătoarelor sunt afișate drept referință și sunt alese în baza datelor de la echipamentele originale.

2. Ștergătoarele convenționale, hibride și flat sunt mai potrivite pentru diferite tipuri de vehicule, sau alegerea ține doar de preferințe?

Fie că alegi ștergătoare convenționale, hibride sau flat, fiecare tip de design își are propriile beneficii. Cele convenționale au fost testate prin decenii de utilizare - și pot oferi o performanță robustă și durabilă. Punctele de presiune ale acestui design sunt distribuite uniform și oferă o performanță foarte bună de ștergere.

Ștergătoarele flat au devenit populare la începutul anilor 2000 și oferă un design vizual atractiv. Sunt mai subțiri și mai ușoare decât ștergătoarele convenționale, funcționând printr-un mix de aerodinamicitate și un schelet metalic intern ce aplică presiune pe parbriz.

Nu în ultimul rând, ștergătoarele hibride combină beneficiile ambelor tehnologii - cu puncte de presiune distribuite uniform și un design subțire. DENSO este atât de respectată în producția de ștergătoare hibride, încât Ferrari a ales acest ti pde ștergătoare pentru o serie de modele din 2004. Designul DENSO este de asemenea utilizat la trenurile de mare viteză din Japonia.

02

Ștergătoarele hibride DENSO cu specificații OEM

3. Cât de des trebuie schimbate ștergătoarele?

DENSO recomandă înlocuirea anuală a ștergătoarelor sau chiar mai des, dacă este necesar. Performanța de ștergere poate fi afectată chiar și după 6 luni, datorită mai multor factori externi.

Înlocuirea ștergătoarelor la momentul oportun asigură o vizibilitate perfectă pentru siguranța șoferilor și a pasagerilor, păstrând integritatea sistemului de ștergere, deoarece vibrațiile excesive ale unor ștergătoare uzate pot dăuna motorului de acționare al ștergătoarelor.

4. Performanța ștergătoarelor va fi diminuată dacă acestea nu sunt schimbate la timp?

Cauciucul se deteriorează în timp și toate ștergătoarele trebuie schimbat la un moment dat. Și nu doar cauciucul se deteriorează, ci și cadrul acestuia. Alți factori ce pot determina deteriorarea ștergătoarelor sunt: murdăria, razele UV și umiditatea. Chiar și lipsa utilizării poate afecta performanța ștergătoarelor, în special la temperaturi mai ridicate.

5. La ce ar trebui să fii atent, pentru a cunoaște momentul în care trebuie schimbate ștergătoarele?

Icon1


Urme pe parbriz

Simptom: Urme înguste sunt vizibile pe parbriz.

Cauză: Materii diverse se atașează cauciucului ștergătoarelor sau muchia ștergătoarelor este uzată.

Remediu: În primul rând, curăță muchia ștergătoarelor. Dacă urmele mai sunt vizibile, înlocuiește ștergătoarele.

Icon2


Funcționare ”săltată”

Simptom: Ștergătoarele nu se mișcă lin pe parbriz, vibrează zgomotos datorită parbrizului murdar.

Cauză: Unghi incorect al brațului sau o lamelă uzată.

Remediu: În primul rând, curăță parbrizul și apoi verifică unghiul brațului. Dacă funcționarea nu revine la normal, ajustează unghiul și/ sau înlocuiește ștergătorul.

Icon3


Zone neșterse ale parbrizului

Simptom: Ștergătoarele lasă una sau mai multe zone neșterse

Cauză: Deformarea ștergătoarelor sau deteriorarea cauciucului.

Remediu: Înlocuiește ștergătoarele.

icon4


Presiune neuniformă

Simptom: Ștergătoarele nu au un contact uniform al parbrizului, lăsând o zonă mare neștearsă.

Cauză: Ștergătoare uzate.

Remediu: Înlocuiește ștergătoarele.

6. Care sunt pașii cheie în înlocuirea unor ștergătoare vechi și instalarea unor ștergătoare noi?

  • În primul rând, citește cu atenție ghidul de instalare.
  • Curăță manual parbrizul (nu cu ștergătoarele vechi)
  • Asigură-te că ștergătoarele noi sunt cele corecte pentru mașina ta. Unii realizează acest lucru prea târziu și, odată ce au demontat ștergătoarele vechi - nu le mai pot monta înapoi.
  • Ridică brațele ștergătoarelor de pe parbriz în punctul maxim. Atenție: unele brațe de ștergătoare sunt proiectate pentru a fi ridicate doar în poziția de ”servisare”.
  • Demontează ștergătoarele vechi și verifică brațele pentru rugină și alte imperfecțiuni. Dacă acestea sunt evidente, solicită suport profesionist pentru a te asigură că siguranța acestora nu este compromisă.
  • Plasează cu grijă brațele înapoi în poziție. Nu lăsa brațele să lovească parbrizul!
  • Începe să pregătești noile ștergătoare - înlătură protecția de pe cauciuc, dacă e cazul. Ridică din nou brațele și montează ștergătoarele conform ghidului de instalare. Plasează cu grijă brațele înapoi pe parbriz.
  • Testează funcționarea ștergătoarelor când vehiculul este staționat.

7. Există greșeli comune la care trebuie să ai grijă în timpul acestui proces?

Cele mai des întâlnite greșeli pot fi evitate cu ușurință. Printre acestea se numără: nu se urmărește ghidul de intalare, nu se curăță parbrizul sau se lasă brațele ștergătoarelor sus, acestea putând lovi parbrizul.

8. Cum se verifică niște ștergătoare noi instalate?

  • În primul rând, verifică faptul că ștergătoarele sunt montate corect pe brațe.
  • Operează controalele ștergătoarelor în condiții normale pentru a te asigura că acestea funcționează corect, folosind lichid de parbriz pentru a lubrifia parbrizul dacă e necesar.
  • Un ștergător nou montat nu ar trebui să lase urme, să scoată zgomote sau să lase zone neșterse.

9. Ce diferențiază gama de ștergătoare DENSO față de restul?

Calitatea DENSO este recunoscută la nivel mondial iar piesele DENSO sunt utilizate ca echipare originală de către mulți producători auto. Ștergătoarele noastre sunt de aceeași calitate ridicată, fie că sunt livrate ca piese OE sau Aftermarket, deoarece în viziunea DENSO, calitatea este pe primul loc.

DENSO are standarde ridicate în designul produselor sale și folosim cele mai calitative materiale, nu doar pentru ștergătoare, ci pentru toate piesele noastre. În acest mod, clienții noștri vor beneficia mereu de aceeași performanță superioară în cele mai dure condiții de utilizare.

Vrei să afli mai multe despre ștergătoarele DENSO? Ghidul nostru îți va explica tot ce trebuie să știi despre modul în care poți alege ștergătoarele pentru mașina ta.