Investește în tine: Programe de training pentru abilitățile tale

În piața Aftermarket, noile tehnologii și trenduri se dezvoltă mult mai rapid decât înainte. Ținând cont de asta, chiar și cei mai experimentați tehnicieni auto pot fi îngrijorați cu privire la relevanța abilităților lor în câțiva ani. Dar acest lucru nu trebuie să fie un motiv de disperare - să-ți actualizezi cunoștințele este ușor datorită multitudinii de cursuri disponibile în mediul online. Nick Thomas - Manager de Proiect DENSO, ne împărtășește modul de a găsi cursul potrivit și direcția ce o va urma pe viitor activitatea de training.

01

După perturbările din 2020, industria Automotive speră la normalitate și siguranță în 2021. Dar nici nu a început bine noul an și s-au putut deja observa o serie de schimbări, fie din posibilitatea de eliminare treptată a restricțiilor în anumite țări, fie din implementarea subită a lockdown-urilor în alte țări. Pentru că situația diferă drastic pe cuprinsul Europei, e dificil să oferi un sfat potrivit pentru toate service-urile auto și toți distribuitorii. Dar un lucru rămâne universal valabil: cea mai bună investiție ce o pot face service-urile auto este să investească în tehnicienii lor și abilitățile acestora.

Și nu e vorba doar de gestionarea nesiguranței din piață în economia COVID, ci și de a fi la curent cu ultimele trenduri din piața Auto. Dezvoltarea conceptului MaaS și declinul posesiei de mașini private, electrificarea parcului auto European și cererea de vehicule conectate, toate acestea au un efect asupra tiparelor întreținerii vehiculelor și pieselor cu cerere ridicată. De fapt, trebuie ținut cont nu doar de trendurile de consum, dar și de modificările legislative. Guvernele forțează eliminarea treptată a vehiculelor ICE (motoare cu combustie internă), fapt ce va modifica puternic service-urile independente de pretutindeni.

Există o serie de schimbări semnificative și permanente, dar service-urile auto nu trebuie să se îngrijoreze. Industria Aftermarket a fost mereu în schimbare iar furnizorii, distribuitorii și service-urile auto se adaptează rapid pentru a răspunde cererii clienților. Iar ca și profesionist Aftermarket, pentru a te pune în cea mai bună poziție, e necesar să investești în abilitățile proprii. Cu o bună cunoaștere a pieselor, echipamentelor și tehnicilor de servisare, poți face față oricărei provocări de azi sau de mâine.

Cum își pot îmbunătăți tehnicienii cunoștințele?

Vestea bună este că există mai multe opțiuni de training pentru profesioniștii din Aftermarket decât au fost vreodată. Anul trecut au apărut o serie de cursuri online gratuite și ușor accesibile. Instituțiile educaționale au condus acest trend, multe dintre cursurile ce erau odinioară față-în-față fiind transferate în online.

Iar industria automotive a îmbrățișat acest trend. Și beneficiile sunt evidente: cursurile online sunt sigure și flexibile, ceea ce înseamnă că pot fi urmate oricând, în funcție de programul profesioniștilor din Aftermarket. Unii producători OEM au propriile programe de training, dar pentru piața independentă Aftermarket, e indicat să discutați cu furnizorii proprii pentru a vedea ce cursuri oferă. Aceștia sunt de regulă cei mai în măsură să ofere training, datorită expertizei ce o dețin.

Ce opțiuni de training oferă DENSO?

02

Ținând cont de nevoia pentru training la distanță în Aftermarket, DENSO și-a digitalizat întregul program de training anul trecut, lansând o serie de webinarii focusate pe o mulțime de subiecte, de la aer condiționat la managementul termic, sonde lambda și bujii cu scânteie. DENSO a susținut deja 98 de webinarii de la începutul pandemiei, cu peste 2500 de participanți. Feedbackul tehnicienilor este unul foarte pozitiv, mai bine de jumătate dintre participanți declarându-se foarte satisfăcuți de conținut, 80% considerând webinariile extrem sau foarte pozitive și 70% afirmând că sutn dispuși să recomande programul către colegi și prieteni. Până acum, cel mai popular webinar a fost cel de aer condiționat, cu 1501 de participanți până în Ianuarie 2021. Au urmat webinariile pe bujii cu scânteie (250 de participanți) și sisteme diesel (310 participanți).

Portalul de e-learning DENSO oferă o serie de cursuri online accesibile tehnicienilor din confortul propriei locuințe. Toate cursurile furnizează materiale audio, vizuale și interactive, fiind concepte de instructori de top din industrie. Există programe potrivite pentru orice nivel de cunoștințe, fie că ești student, tehnician auto sau proprietar de service auto. Certificarea este parte din proces - la finalizarea testului final al fiecărui curs, participanții își pot descărca și printa un certificat personalizat cu expertiza lor.

Cursurile sunt accesibile pe denso-technic.com, oferind cel mai bun suport pentru tehnicienii din Aftermarket. DENSO își va dezvolta în continuu programul prin adăugarea de noi țări și limbi. În acest moment, programul de e-learning DENSO este disponibil în 31 de țări Europene și în 10 limbi, cu peste 2300 de tehnicieni fiind deja înscriși pe platformă. Programul este atât de eficient încât a fost acreditat de IMI (Institute of the Motor Industry) din Marea Britanie.

Fără îndoială, viața și munca tehnicienilor auto s-a adaptat mult în ultimele 12 luni și va continua să se diversifice în funcție de trendurile și dinamica industriei. Cu toate acestea, lucrul ce nu se va schimba este necesitatea tehnicienilor și distribuitorilor de a face față schimbărilor pentru a fi capabili să livreze cele mai bune servicii către clienții lor. Compania DENSO e pregătită să-și ofere întregul suport către clienți, prin cursuri de training actualizate, informative și interesante, pentru ca profesioniștii de azi să fie pregătiți pentru orice va aduce ziua de mâine.