Elfyn Evans obține a 3-a victorie din carieră pentru TOYOTA GAZOO în Portugalia

Echipa TOYOTA GAZOO Racing World Rally sărbătorește trei mari realizări în etapa a patra din acest an a Campionatului Mondial de Raliuri la Raliul Portugaliei. Pilotul de raliuri galez și steaua în ascensiune Elfyn Evans a obținut victoria, a treia sa până în prezent în carieră de când s-a alăturat TOYOTA GAZOO Racing, alături de copilotul Scott Martin. Echipa și-a sărbătorit, de asemenea, cea de-a treia victorie în doar patru etape ale Campionatului Mondial de Raliuri de până acum, alături de un dublu podium pe fiecare dintre primele patru evenimente din sezonul 2021.

Wrc 2021 Rd4 232

Colegii de echipă Sébastien Ogier și Julien Ingrassia au terminat pe locul al treilea, dar își mențin conducerea în campionatul piloților WRC, cu două puncte înaintea lui Evans și extinzând conducerea echipei în clasamentul producătorilor. Acest lucru vine în urma performanței stelare în cadrul Raliului inaugural al Croației, în etapa a treia a sezonului 2021, unde Ogier a fost încoronat câștigător.

Provocarea inevitabilă de la start

După victoria lui Sébastien Ogier în Croația, actualul lider în campionatul piloților își exprimase deja rezervele cu privire la conducerea la primul eveniment de pietriș al anului, când Campionatul Mondial de Raliuri FIA s-a întors în Portugalia în perioada 20-23 mai.

Alături de coechipierul său Julien Ingrassia, perechea și-a revenit bine din dezavantajul de a concura prima vineri. Ogier a reușit o a treia poziție respectabilă în general, câștigând trei puncte bonus și o conducere de două puncte în campionatul piloților.

Vorbind despre performanța sa, Ogier a spus: „Astăzi ne-am concentrat pe asigurarea locului al treilea la general. Trei puncte sunt cu siguranță mai bune decât nimic, iar 18 puncte în general din weekend sunt un rezultat pozitiv. Trebuie să continuăm să lucrăm și să îmbunătățim ritmul pentru următorul raliu din Sardinia și să vedem ce putem face acolo, chiar dacă mă aștept să fie din nou o provocare ”.

Wrc 2021 Rd4 227

Între timp, Kalle Rovanperä și Jonne Halttune au suferit, de asemenea, eșecuri în Portugalia în acel weekend, care i-au văzut pe locul 22. Sâmbătă, perechea a trebuit să se retragă din cursă, din motive tehnice, Rovanperä comentând: „Weekendul a fost o dezamăgire. Am avut multe probleme și am pierdut câteva puncte bune din acest punct de vedere, dar asta se întâmplă în raliuri uneori și trebuie doar să ne concentrăm pe următoarea cursă. ”

Cu toate acestea, echipa TOYOTA GAZOO Racing a reușit să revină cu o mașină pregătită pentru repornire duminică dimineața, unde a stabilit al patrulea cel mai bun timp în Power Stage. Rovanperä a adăugat: „Astăzi am avut ocazia să testăm câteva configurări diferite pentru mașină în primul tur pentru a ne ajuta să ne pregătim pentru următoarele raliuri. După aceea, nu am avut anvelope bune pentru Power Stage comparativ cu alți șoferi. Am încercat într-adevăr să împing la maximum cât am putut și a fost bine că am obținut cel puțin două puncte. ”

Conducând un Yaris WRC ca parte a programului TOYOTA GAZOO Racing WRC Challenge, Takamoto Katsuta și Dan Barritt tocmai au ratat o poziție pe podium, ajungând pe un respectabil loc patru. Perechea a reușit un weekend consistent care a produs cel mai bun rezultat al carierei lui Katsuta până în prezent.

Wrc 2021 Rd4 266

Victorie triumfătoare pentru Evans

Elfyn Evans va dori să-și repete succesul în urma Raliului de Portugalia. Împreună cu copilotul Scott Martin, Evans conducea în cursul zilei de sâmbătă după-amiază, după o performanță determinată și consecventă.

Evans a avut succes și duminică. Avantajul său la începutul zilei ar fi putut fi doar de 10,7 secunde, dar testul său de deschidere a fost cu 8,9 secunde mai rapid decât oricine altcineva. Mai târziu, în acea dimineață, Evans a câștigat încă două victorii de etapă. Victoria sa a fost sigilată cu 28,3 secunde și este a patra victorie a carierei sale în WRC și a treia de când s-a alăturat TOYOTA GAZOO la începutul anului 2020.

Comentând despre victoria sa, Evans a spus: „Evident, este un mod fantastic de a termina o cursă, obținând victoria. În această dimineață am știut că nu există un decalaj atât de mare față de locul doi, așa că a trebuit să ieșim și să dăm totul. Asta am făcut și am reușit să stabilim câteva momente bune doar pentru a construi un pic de avantaj. În Croația a fost destul de dureros să pierdem, așa că este bine să obținem victoria cu relativ puțină dramă. ”

Echipa TOYOTA GAZOO Racing World Rally revine la alte etape de pietriș la următorul eveniment de neuitat WRC din Sardinia, în perioada 3-6 iunie. Cursul italian are pietriș fin și nisipos pe etape rapide și înguste, îngreunate de fiecare mașină care trece și care lasă nori de praf. Este făcută și mai dificilă de drumurile mai stâncoase, împreună cu copacii expuși și temperaturile ridicate care cresc presiunea asupra mașinilor și a anvelopelor acestora.